fbpx

KANOTUTHYRNING – MODELLER & PRISER

ATT HYRA KANOT HOS OSS I DALSLAND

I vår kanotuthyrning i Bengtsfors hittar du kanoter, kajaker & tillbehör i hög kvalitet för din paddeltur i Dalsland. Vi är själva erfarna paddlare och vet vad som är viktigt när det gäller materialet. Det är därför du kan hyra kanoter och kajaker av de bästa märken hos oss för din paddling. Alla våra båtar är lämpliga för både nybörjare och vana paddlare.

SVERIGES BÄSTA KANOTREGION

När du hyr kanot i Dalsland kommer du upptäcker en natur som bara verkar vara skapad för paddling. Du kan paddla området på två veckor och fortfarande upptäcka nya och fantastiska landskap varje dag. Ändå är vår kanotuthyrning i Dalsland mycket nära och lätt tillgängligt både med bil eller kollektivtrafik.

BOOTSHAUS – KANOTUTHYRNING I DALSLAND

PRISER – KANOTER, KAJAKER & TILLBEHÖR

Pris per dag*1 dag2 – 5 dagar6+ dagar
Kanot 2-pers490 kr340 kr290 kr
Kanot 3-pers550 kr390 kr340 kr
Stor Kanot 2-pers550 kr390 kr340 kr
Stor Kanot 3-pers590 kr450 kr390 kr
Singel-Kajak490 kr340 kr290 kr
Tandem-Kajak590 kr450 kr390 kr
Packtunna 80 l45 kr35 kr30 kr
Dry Bag 55 l40 kr30 kr25 kr
Dry Bag 35 l30 kr25 kr20 kr
Dry Bag 15 l20 kr15 kr12 kr
Kanot/Kajakvagn40 kr30 kr
Tält 2-pers140 kr110 kr
Trangia Set45 kr40 kr
Liggunderlag20 kr15 kr
*Priser: Priserna gäller per dag och per hyresobjekt (inte per person)
Tider: från kl 9.30 till kl 18:00 sista dagen
Inkluderad vid hyra av kanot: paddel, flytväst, kapell
Inkluderad vid hyra av kajak: paddel, flytväst, kapell (för kajak)
KAJAKUTHYRNING

VÅRA KAJAKER

Alla kajaker i vår kanotuthyrning i Dalsland är lämpliga för nybörjare. De är tillräcklig lättdrivna att även du som erfaren paddlare kommer uppskatta dem. Vi har valt de bästa modeller som finns i PE-plastmaterial. Vi har haft dessa modeller i många år och har fått mycket positiv respons för dem av såväl nybörjare som vana paddlare. Alla kajaker är utrustade med ett uppfällbart roder, som är lätt att använda, även om detta är din första paddeltur. Sits och fotstöd är justerbara för att passa personer mellan 140 och 195 cm. Kajakerna är säkra och stabila. De kommer att flyta även med helt packad utrustning i händelse av en kantring. Innan du ger dig iväg från vår kanotcentral i Bengtsfors får du en genomgång av paddeltekniken och tips kring packning och turval.

SINGLE KAJAK – K1

Single Rental Kayak

Vi tillhandahåller bara kajaker från Prijon och Current Designs eftersom dessa enligt vår uppfattning är de bästa kajakerna vad gäller komfort, tillförlitlighet och säkerhet. De har två vattentäta fack med en kapacitet på 120 – 150 liter. Detta är nästan den dubbla kapaciteten av en stor vandringsryggsäck.

Facken är vattentäta, men vi rekommenderar vattentäta packpåsar för känslig utrustning som elektronik eller dun sovsäckar. Detta beror på fukt som kan byggas upp vid packning av våta föremål.

TANDEM KAJAK – K2

Double Kayak Rental Dalsland

Våra dubbelkajaker är Boreal Design Esperanto. Detta är en tandem-kajak som ingen annan och vi älskar den! Den har samma stabilitet som en kanadensare och nästan samma lastkapacitet. Den är snabbare och lättare att hantera under blåsiga förhållanden, både jämfört med enmanskajaker och med kanoter.

Facken fram och bak är vattentäta, men vi rekommenderar vattentäta påsar för känslig utrustning som elektronik eller dun sovsäckar. Mittfacket är öppet mot baksätet. Vi rekommenderar våra 35 liters packpåsar för det.

KANOTUTHYRNING

VÅRA KANADENSARE

Vi hyr ut kanoter i två storlekar. Båda varianter har 3 sitsar. Du kan hyra båda varianter för antingen två eller tre personer. Standard-modellen (C2/C3) rekommenderar vi för två personer på längre turer. Om du ska paddla en dag eller med en övernattning är den mycket lämplig även för tre personer. Är ni tre vuxna och ska på längre tur med packning fungerar vår stora variant bätter (C2/C3 – big). Våra modellerna är från Wenonah och Old Town – två av de bästa märken som finns. Jämfört med ‘vanliga’ aluminiumkanadensare är dessa kanoter snabbare, har mindre vindmotstånd och de glider nästan helt tyst när du paddlar (även i vågor). När du startar från vår kanotuthyrning i Bengtsfors hjälper vi dig med frågor kring paddelteknik, turval och och packning av kanoten.

KANOT – C2/C3

2 Person Rental Canoe

Vår kanot i standardstorlek är Wenonah Northfork. Den är lätt paddlat och ger bra stabilitet. Denna kanadensare har tre sitsar, men du kan också boka den som en tandem-kanot. Vi rekommenderar den i första hand för två personer med packing för en längre tur eller för tre personer för en kortare tur eller dagsutflykt.

 • Kanoten går att hyra för två eller tre personer
 • Mått: 515 x 95 cm
 • 3-lagers PE plast material
 • Komfortabla flätade säten
 • Hög lastkapacitet för 2 personer
 • Moderat lastkapacitet för 3 personer
 • Lättstyrd kanot med god stabilitet
 • Låg profil för låg vindmotstånd

STOR KANOT – C2-BIG/C3-BIG

Rental Canoes Bootshaus Dalsland

Vår större kanot-typ är Old Town Penobscot 174. Detta är den största kanoten som överhuvudtaget finns att hyra i Sverige i PE-plast. Och det är därför vi valde den för vår kanotuthyrning. Den är ideal för längre turer med packning, även för tre personer. P.g.a av sin längd är den mycket lätt paddlat trots att den har stor packvolym.

 • Kanoten kan hyras för två eller tre personer
 • Mått: 530 x 92 cm
 • 3-lagers PE plast material
 • Komfortabla flätade säten
 • Hög lastkapacitet för 2 eller 3 personer
 • Mycket effektiv kanot med bra spårning
 • Låg profil för reducerad vindmotstånd

Vi är Godkänd Kanotcentral i Svenska Kanotförbundet.