fbpx

KANOTUTHYRNING – FAQ

CANOE & KAYAK UTHYRNING – FRÅGOR & SVAR

Läs de vanligaste frågorna innan du paddlar i DANO regionen – Dalsland och Värmland.

Almänna frågor
Se alla frågor
Bokning & Betalning
Kontakt & öppettider
Paddling & Friluftsliv
Kanoter, kajaker & tillbehör
Säkerhet
Reseinformation

GENERELLA FRÅGOR

På den här sidan hittar du de vanligaste frågorna kring paddling och vår kanotuthyrning. För att läsa alla vanliga frågor, gå till vårt supportavsnitt.

När är den bästa tiden för paddling i Dalsland?

Om du kommer hit mellan juni och september kommer du att ha bra förutsättningar för paddling i allmänhet. Även om det är möjligt att hyra kanoter från oss från början av maj bör du tänka på att vattnet i sjöarna fortfarande är kallt på våren.

Hur mycket kostar det att hyra kanoter eller kajaker?

Du hittar alla hyrpriser på våra kanot- och kajakmodeller på den här sidan.

Var får jag en kanotkarta?

Vi har kanotkartor tillgängliga när du kommer. Du kan välja att få en ganska enkel karta gratis (kommunens besökskarta) eller så kan du köpa en av våra två rekommenderade kartor. Du kan köpa kartan antingen när du anländer till vårt kanotcenter i Dalsland eller här på den här sidan.

Kan ni rekommendera en rutt?

Vi har rekommendationer för paddelturer i Dalsland mellan en dag och två veckor. Du hittar dem på vår sida för rekommenderade rutter.

Hur reser jag till Dalsland?

Även om naturen känns väldigt avlägsen i Dalsland är det lätt att ta sig hit både med bil och med kollektivtrafik. För detaljerad information, se vår supportavdelning för resor.

Är det tillåtet att elda i Dalsland?

Under sommaren (juni – augusti) får du bara elda på de officiella eldplatserna på DANO lägerplatserna. Och bara om det inte finns något eldförbud på grund av torrt väder. För mer information, kolla alltid DANOs webbplats.

Var köper jag fiskekort och vad kostar det?

Om du paddlar med en kanot du hyr av oss kan du köpa ett kanotfiskekort. Kortet kostar 50 kr per dag eller 200 kr per vecka och kan användas för två fiskespön. Med licensen kan du fiska både från kanot eller från land. Du kan köpa licensen på vår hyrestation eller här på DANOs webbplats.

Kan jag dricka vatten från sjöarna i Dalsland?

Ja, du kan dricka vattnet från sjöarna. Vi rekommenderar att du tar vattnet en bit ifrån land och att du ska sänka behållaren eller flaskan helt under vattenytan.

Finns det många turister som paddlar i Dalsland?

Dalsland Nordmarken-regionen, som kombinerar sjöområdet i norra Dalsland och södra Värmland, är en av de vackraste paddelregionerna i världen. Du kommer att träffa andra paddlare på vattnet. Och det händer att du får dela lägerplatserna med andra resenärer. Men du kommer att kunna hitta avlägsna områden med mycket få eller inga andra människor, där du kan sätta upp ditt tält och njuta av att vara för dig själv. Om du vill undvika att träffa andra paddlare i största möjliga mån, rekommenderar vi att du bokar tiderna direkt före eller efter sommarsemestern.

Hur ser det ut med myggor i Dalsland?

Det finns faktiskt mycket få myggor i regionen. Anledningen är den speciella geografiska formationen med små vackra kullar, dalar och sjöar, som gör regionen så populär för paddling. Det finns mycket få platta områden med träsk, som myggorna behöver för att växa upp. Bra för dig, dåligt för myggorna! Men ta med lite myggmedel i alla fall – man vet ju aldrig.