HEM     Kanotuthyrning     BOENDE     KANOTKARTOR     GalLeri


HYR NI UT OM JAG ÄR UNDER 18 ÅR?

Du ska ha fyllt 18 när du hyr eller 16 år med föräldrarnas skriftliga tillstånd.

HUR MYCKET ERFARENHET MÅSTE JAG HA NÄR JAG HYR KANOT ELLER KAJAK?

Våra kanoter och kajaker är stabila och materialet är säker och enkelt att använda under normala väderförhållanden. Ni kommer få en bra och tydlig instruktion om användninga av materialet och säkerhetsrutiner för paddling.

ERBJUDER NI TRANSFER ELLER HÄMTNING AV KANOTERNA/KAJAKERNA?

Vi erbjuder ingen transfer eller hämtning. På vår sida KANOTUTHYRNING ▸ TURFÖRSLAG hittar du rutter för nästan allt från 1 till 14 dagar som går att genomföra utan upphämtning. Om du vill vara fritt från förplanerade rutter så rekommenderar vi att ta med en kanotvagn. Vi har lätta vagnar i hög kvalitet som är anpssade för kanot eller kajak.

HUR MYCKET PACKNING RYMMS I KANOETERNA/KAJAKERNA?

Tandem kanoterna är avsedd för 2 personer med gott om packning. 3-man kanadensarna rymmer all nödvändig packning och mat för en veckotur så länge ni inte ta med extra tunga saker (så som ölflak, campingbord, hustält etc). Kajakerna har packvolymen på 100 till 120 liter, vilket motsvarar innehållet av 1 och 1/2 stora vandringsryggsäckar.

KAN JAG PADDLA EN DUBBELKANADENSARE ENSAM?

Vi rekommenderar starkt att använda en solo-kanadensare eller en kajak istället om du vill njuta av din paddelsemester. Att paddla en solo-kanadensare kräver lite erfarenhet. Om du är nybörjare rekommenderar vi en kajak istället.

REKOMMENDERAR NI ATT TA MED EN KANOTVAGN?

Det beror mest på den planerade tur och hur pass flexibla ni vill vara. Om ni planerar att vara iväg mer än 2 eller 3 dagar så rekommenderar vi kanotvagn generellt. Ni kan boka till kanotvagn när ni kommer ifall ni inte vill bestämma er i förväg.

HAR KAJAKERNA RODER?

Alla våra uthyrningskajaker har roder.

ÄR EN 3-MANS KANADENSARE VERKLIGEN TÄNKT FÖR 3 PERSONER MED PACKNING?

3-man kanadensarna rymmer all nödvändig packning och mat för en veckotur så länge ni inte ta med extra tunga saker (så som ölflak, campingbord, hustält etc). Ska ni ta med mycket packning så rekommenderar vi att kombinera en C2 med en C1 eller kajak istället.

KAN VI STÄLLA UPP VÅRT TÄLT HOS ER OM VI KOMMER PÅ KVÄLLEN FÖRE?

Vi erbjuder ingen camping hos oss. Men du hittar en camping bara 600 meter längre bort där ni har möjlighet att komma sent. Kolla på www.dalslandscamping.se

VAR KAN JAG PARKERA BILEN?

Vi har gratis parkering här hos oss.

HUR RESER JAG BÄST MED BUSS ELLER TÅG TILL ER?

Enklast tar du tåg till Åmål eller Ed och sedan bus till Bengtsfors Centrum. Vi finns ca 2 km från busstationen på Strandvägen.

VAD GÖR VI OM DET BLÅSER MYCKET?

Om ni hamnar i oförväntad mycket vind eller stora vågor på öppna sjöar så rekommenderar vi alltid att 'avvakta' situationen på land om möjligt.Befinner ni är på vattnet så försök att styra mot vinden om möjligt för att komma till lä. Tänk på att vågorna blir större ju mer du åker medvinds på vattnet.

BEHÖVER JAG BOKA I FÖRVÄG?

Vi rekommenderar alltid att förboka. Under sommarmånaderna brukar vi ha ganska hög utlastning. Vi vill även säkerställa att vi är på plats när ni kommer så att ni slipper vänta.

KAN JAG FÖRLÄNGA MIN TUR?

Ni kan förlänga om kanoterna eller kajakerna fortfarande är lediga. Det innebär att ni behöver kontakta oss för att förlänga. Vi kan ha fått in nya bokningar medan ni är på tur. Om båtarna redan är bokade för den tiden ni ville förlänga ska ni kunna vara hos oss vid den ursprunglig avtalade tiden.

KAN JAG FÅ EN BOKNINGSOFFERT?

Vi skickar gärna en offert. Vi behöver då veta antal kanoter och den exakta tiden vi vill hyra.

NÄR SKA VI BETALA?

Ni betalar 20% vid bokning och resten här i uthyrningsstationen när ni kommer. Ni får tydlig information om detta med bokningsbekräftelsen.

VILKA ÖPPETTIDER HAR NI?

Vi har inga fasta öppettider. Ring gärna i förväg på 073 030 2992. Vänligen respektera att vi inte gör utlämning av kanotmaterial efter kl 18.


Hittar du inte vad du letar efter?